Tricot
Hobby

Een Tricot tuniek maken

Posted On mei 15, 2019 at 1:10 pm by / No Comments

Onlangs heb ik besloten om een Tricot tuniek te gaan maken. Helaas ben ik nogal wat gezet en daardoor is het best wel lastig om aan leuke kleding te komen. Veel kleding ziet er niet uit en daarbij komt nog dat de prijs onbetaalbaar is. Wanneer ik wel iets leuks heb kunnen vinden, moet ik vaak er nog het één en ander aan verstellen. Best wel jammer, omdat dan ook de kans bestaat dat het model er heel anders uit komt te zien.

Normaal ben ik best wel handig met de naaimachine, maar het is niet de bedoeling dat ik al mijn aankopen eerst moet verstellen. Daarom heb ik besloten om mijn kleding allemaal zelf te gaan maken. Natuurlijk heb ik hier eerst wel een cursus voor gevolgd, maar dat heeft inmiddels veel vruchten afgeworpen.

Mooie Tricot stof  besteld

Vanaf het moment dat ik het roer heb omgegooid en zelf kleding ben gaan maken, is er veel voor mij veranderd. Helemaal toen ik mijn materiaal online ging kopen. Via de website van De Stoffenkraam heb ik zoveel mooie stoffen voorbij zien komen, dat ik daar een flinke bestelling heb gedaan. Niet alleen stof van Tricot, maar ook andere spullen kan je hier vinden en bestellen.

Mijn hobby is inmiddels flink uitgebreid, want ik kan ervan genieten wanneer ik plaats neem achter mijn naaimachine. De mooiste creaties heb ik inmiddels al in mijn kast hangen. Maar ook heb ik mooie gordijnen door mijn hele huis hangen en nieuwe hoezen voor de kussens op de banken. Ik was zo trots op mijzelf, dat ik echt de slag en de smaak te pakken had. Het ene ontwerp na het andere maakte ik in een handomdraai af. Eindelijk had ik leuke kleding die mij meteen goed zaten. Mooie unieke kleding van zeer mooie stof. Tricot

Naaimachine stuk

Wat was ik blij met mijn nieuwe hobby, maar daar kwam helaas snel een einde aan. Op een dag was ik bezig met de laatste handelingen aan een zeer mooi tuniek. Hiervoor had ik bijzonder mooi materiaal voor gekocht met een aparte print erop. Wat ik deed weet ik niet, maar wel dat mijn naaimachine ermee ophield. Helaas kon deze niet meer gemaakt worden en moest ik op zoek naar een ander model. Gelukkig is het via de website van De Stoffenkraam mogelijk om hier een nieuwe machine te bestellen. Meteen gaan kijken en het geluk is dat deze momenteel in de aanbieding zijn.

Binnen drie dagen had ik deze bestelling al in huis en kon ik mijn hobby weer oppakken. Echt geweldig nu ik weet dat hier alles onder één dak te vinden is. Op elk gewenst moment van de dag kan je hier een bestelling plaatsen. Een mooie lap stof, fournituren en een naaimachine.

Een naaipatroon bestellen

Vaak haal ik leuke patronen uit diverse magazines. Soms bewaar ik deze bladen, maar op een gegeven moment heb ik zoveel liggen dat ik aan hete opruimen ga. Vaak belanden deze magazines in de papierbak en dat kan best wel ene opgeruimd gevoel geven. Echter was ik laatst iets teveel aan het opruimen en toen heb ik een blad weggedaan die ik graag had willen houden. Want hierin stond een geweldig patroon die ik wilde gaan maken.

Gelukkig kan je via De Stoffenkraam dit soort patronen bestellen. Niet alleen nieuwe magazines zijn hier te vinden, maar ook de wat oudere magazines kan je hier terugvinden. Gelukkig maar, want hier kon ik mijn bewuste magazine weer bestellen. Meteen een bestelling geplaatst en zodra ik deze binnen heb ga ik aan de slag met het patroon wat ik hierin had gezien. Het materiaal had ik al in huis.

Niet naaien maar breien of haken

Vanaf het moment dat ik de naaicursus heb gevolgd, ben ik alleen maar met mijn naaimachine aan de slag gegaan. Erg leuk allemaal en mijn kast hangt inmiddels vol met leuke zomerkleding. Tijdens mijn zoektocht naar mooie Tricot stof, zag ik ook diverse soorten haak en brei garen voorbij komen. Vroeger was ik druk met de brei en haaknaalden, maar die hadden tijdelijk plaats gemaakt voor mijn naaimachine. Nu ik deze bollen wol weer zag, begon het ook weer te kriebelen. Erg mooie kwaliteit wol in verschillende kleuren en merken. Zodra het weer weer wat slechter gaat worden en het weer tijd is om een dikke trui aan te gaan trekken, dan bestel ik hier wel de nodige wol. Tricot

Tip, geef een cadeaubon

Wanneer iemand jarig is geef ik vaak een bos bloemen, een fles wijn of bonbons. Niet echt een geweldig cadeau, maar beter iets dan niets zal ik maar zeggen. Tijdens mijn vorige bestellen via De Stoffenkraam kwam ik op de site terecht van cadeaubonnen. Meteen kreeg ik een geweldig idee, want wat is er nu leuker om een bon te geven van deze geweldige webshop. Vooral de mensen die graag zelf kleding maken of breien kan ik hier heel erg blij mee maken. De bonnen die je hier kan vinden hebben allemaal een ander bedrag. Zo kan je al een bon bestellen van €5,-, tot €100,-.

Door het geven van dit soort cadeautjes, heb ik al vele familieleden en vrienden blij kunnen maken. Veel mensen zijn juist hierdoor aan het hobbyen gegaan. Wat is nu leuker om zelf een mooie stof uit te zoeken en hiervan een leuke outfit te maken.

Gratis bezorging bij een bestelling boven de €50,-

Elke week zijn er bij deze online winkel nieuwe stoffen te vinden. Het is daarom aan te raden om regelmatig op deze website te gaan kijken. Het is hier mogelijk om zeer grote hoeveelheden te bestellen, maar ook stoffen van minder dan hele meters bestaat tot de mogelijkheden. Je moet dan een getal achter de komma plaatsen en hiermee geef je aan dat je maar een gedeelte nodig hebt en niet de volle meter.

Ee tijd terug had ik bijzonder mooie gordijnstof gezien., Helaas was dit net niet genoeg voor mijn woning. Eigenlijk wilde ik deze bestelling al niet plaatsen, maar bij navraag kreeg ik te horen dat deze stof nog bijbesteld kon worden. Een geweldige service van een top bedrijf.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *